Wat doen wij?

Luchtgommen van hout: meubels, trappen, ornamenten...

Het luchtgommen van meubels gebeurt met een zachte, gommende techniek waarbij het hout wordt gereinigd door een luchtstroom vermengd met straalmiddel. Dit resulteert in een mooie, egale look van het hout met een minimale aantasting.
Daarna kan u zelf met uw creatieve ideeën (blanke lak, kleurlak, beits, olie, wax, verf, kalk, ceruseren, patineren) aan de slag. U bespaart veel tijd en kosten wanneer u uw houten meubel laat reinigen door middel van luchtgommen. Een kast of trap kan al in één dag klaar zijn voor een nieuwe afwerking. Deze manier van restuaratie spaart u tijd uit en is zeer milieuvriendelijk.

Luchtgommen van steen: muren, facades, grafzerken...

Straalatelier kan ook stenen oppervlaktes reinigen zodat de originele eigenschappen van de steen weer naar voor komen. Denk hierbij aan een bakstenen muur of natuurstenen terras. Ook een standbeeld, monument of grafzerk krijgt door het luchtgommen een nieuw leven. Een renovatie die een grote meer waarde geeft aan u woning zonder grote kost voor afbraak werk en een nieuwe gevel steen.

Luchtgommen van metaal: poorten, auto's...

Luchtgommen kan ook toegepast worden om roest en verf te verwijderen van metaal.
Hekken, velgen, carrosserie van oldtimers zijn maar enkele voorbeelden waartoe deze techniek zich leent. Het metaal komt perfect blank te staan en alle vuil en oneffenheden worden verwijderd, zodat verf of andere nabehandeling zich perfect kan hechten. Het eindresultaat: een “nieuw” object met een duurzame levenskwaliteit.

Nabehandeling: patineren, vernissen, waxen...

Ná het luchtgommen is uw houtwerk klaar voor een nieuwe afwerking. Soms kan door inwerking van het weer een vlekkerig geheel zijn ontstaan, dit is dan te behandelen met ontweringswater om zo een egaal gekleurd oppervlak te krijgen alvorens we tot het afwerken overgaan.
De afwerking bepaalt u volledig zelf: Straal Atelier voorziet in elke vorm van nabehandeling: blank met een blanke lak, kleur-lak, beits, olie, wax, verf, kalk, ceruseren, patineren (een techniek die het verouderingsproces van een verf imiteert)... alles is mogelijk.

Straalatelier kan volgende opdrachten voor u realiseren:

 • hout in zijn oorspronkelijke tint herstellen zonder detailverlies,
 • verf, vernis of boenwas op deuren, houten balken,tuinmeubelen verwijderen,
 • houten poorten, terrassen, gevelbekleding, beton, baksteen en natuursteen reinigen en ontmossen,
 • grafzerken, kunstwerken, ornamenten in steen, metaal of kunststof reinigen en ontmossen,
 • losse verf, graffiti en klimopsporen op gevels en omheiningen verwijderen,
 • verf of roest verwijderen op chauffages en gegalvaniseerde rolgordijnen,
 • verf of roest verwijderen op metalen hekkens, balustrades, afsluitingen, roosters,
 • verf verwijderen van carrosserieonderdelen of aanhangwagens,
 • velgen en motoronderdelen reinigen.

Nieuwe technologi

Luchtgommen is een nieuwe, innovatieve techniek waarbij hout, steen of metaal gereinigd wordt door middel van een luchtstroom vermengd met een straalmiddel. In tegenstelling tot het zandstralen gebeurt de reiniging op een zachtere manier dit resulteert in een mooie egale look met een minimale aantasting. Op deze manier kan u hout een perfecte restauratie of u gevel een totale renovatie krijgen...

Milieuvriendelijk

Bij het luchtgommen maken we geen gebruik van chemische stoffen of bijtende middelen. De toepassing van de luchtkracht gecombineerd met milieuvriendelijke, minerale producten geven ons de oorspronkelijke kleuren en materies terug. Daarnaast gaat u door meubelen te recycleren hout uitsparen. Luchtgommen is een natuurvriendelijke reinigingsmethode voor gevels en andere oppervlakken. De...

Toepassingen

Meubels ● Stoelen ● Tafels ● Kasten ● Bedden ● Trappen ● Tuinmeubilair ● Keukenkasten ● Gefineerd hout ● Ornamenten ● Houtsnijwerk ● Plafondbalken ● Schouw ● Schoorsteenmantel ● Balustrades ● Lambrisering ● Façades ● Carrosserie ● Grafzerken ● Velgen ● Beton enz..

Straalatelier uw specialist in luchtgommen

 

 

Luchtgommen voordelen

 • Mooie egale look van hout met behoud van alle details. 
 • Diepgaande reiniging: verwijderen van vuil, vet gebeurt in alle hoeken en oneffenheden.
 • Afgestemd op de hardheid van het hout en het beoogde eindresultaat
 • Toepasbaar op verschillende materies: hout, steen en metaal.
 • Uiterst efficiënt: behandeling gebeurt in kortere tijdsspanne dan andere technieken. 
 • Verschillende technieken nabehandeling zijn mogelijk. 
 • Milieuvriendelijk, niet aggressief.